Vælg en side

Vi har valgt at vielsen skal foregå på samme sted som reception, spisning og fest; i moderne og naturlige rammer. Hvis vejret bliver godt, vil der blive stillet op i haven. Hvis ikke vejret tillader det, finder vielsen sted i et lille kirkelignende lokale, som blev brugt dengang stedet fungerede som missionshotel. Ceremonien forestås af vores veninde i hendes funktion som byrådsmedlem for partiet i Nordfyns Kommune.

Se fotografens billeder her

Ideen til denne lidt anderledes vielse

Ideen til denne lidt anderledes vielse blev til, da den kære brud, i en spøg vidst nok, foreslog, at hun “da bare kunne vie os”. Det blev ikke til et ‘ja’ med det samme, men vi gik og tænkte lidt over det.

Af flere gode grunde valgte vi senere at tage bruden på ordet. Første gode grund er naturligvis at gommen ikke er medlem af folkekirken og derfor ikke har den fjerneste interesse i at støtte det syndikat. Han havde naturligvis mødt op i kirken for hendes skyld, men med bruden bliver det unødvendigt og alle spares.

Anden gode grund er for paradoksets skyld; foreslaget om borgerlig vielse blev fremsat på dagen for en barnedåb. Altså én traditionel kristelig begivenhed fører til, at en anden traditionel kristelig begivenhed tages ud af kirken.

Paradoksalt, men ikke så mærkeligt, hvis man tænker på kirkens udviklingen. Dermed ikke sagt at vi gør det for at træde på kirken, vi har bare andre ting der er vigtigere for os – og så er paradokser bare et must-have i en hver god historie. 

Den tredje og sidste grund (og den reelle grund) er, at vi gør det fordi det passer os og det passer til os. Hvis en god ven kan bistå os i øjeblikket, hvor vi endeligt siger ja til hinanden, så vil vi ikke gå glip af denne enestående mulighed.

Stella Maris HOTEL de LUXE

Selvom “Stella Maris HOTEL de LUXE” var noget af det første der dukkede op på vores radar, da vi startede med at lede efter ‘locations’, så besøgte vi både Hindsgavl Slot, Hvedholm Slot, Hotel Nyborg Strand og Hotel Hesselet inden valget faldt på Stella Maris.

Vi er derfor ret sikre på at valget også er det rigtige – for vores gæster og for os. Stedet er lyst, moderne og toptunet ligesom vores gæster og os selv. Vi er både stolte over og glade for at kunne byde alle vores fantastiske gæster til fest i sådanne rammer.

Stella Maris ligger direkte ned til Svendborg Sund

Stella Maris ligger direkte ned til Svendborg Sund. Ejendommen blev bygget af Frederik Lehmann Weber af Hvidkilde Gods i 1904, og hed dengang Kogtvedhus. I 1907 blev stedet solgt til enkegrevinden Anna Ahlefeldt Laurvig af Hvidkilde Gods.

Grevinden flyttede ind med en 16 – 18 tjenestefolk til at passe huset, kørehestene og jorden omkring. Grevinden gav stedet navnet: Stella Maris – det er latin og betyder havets stjerne. I perioden efter 1912 har huset haft skiftende ejere indtil diakon Kresten Christensen køber Stella Maris i 1936 og gør det til et kristent rekreationshjem og sommerpensionat. 

I 1967 bliver Stella Maris købt af Indre Mission og indrettes som missionshotel. Et væsentligt formål for Stella Maris var i alle årene derefter at tilrettelægge arrangementer, hvor forkyndelse af Guds Ord var det bærende i arbejdet. Udover almindelig hoteldrift dannede hotellet rammerne for en lang række stævner og konferencer. 

Hotel Stella Maris var det sidste missionshotel i Danmark

Hotel Stella Maris var det sidste missionshotel i Danmark og salget af hotellet slutter dermed driften af sådanne. Det nye Hotel Stella Maris har intet med Indre Mission at gøre – hotellet drives i privat regi med både vin i kælderen og cocktails i baren. Hotellet åbnede 1. marts 2014 med 36 nyrenoverede værelser, mødelokaler, lounge, bar, terrasse, vinkælder og bistro gourmand.

Program for Bryllupsdagen

KL 13.00 – Evt. check ind på Hotel Stella Maris

KL 14.00 – Vielse i haven

KL 15.00 – Reception & hygge i haven

KL 18.00 – Festmiddag i restauranten

Dresscode

Vi holder hvad vi vil kalde et moderne bryllup, derfor må man også gerne klæde sig moderne. Vi håber dog alle vil klæde sig traditionelt anstændigt og vi har derfor opstillet en dresscode herunder.

“Black Tie” is the name of the game! Træk i en smoking eller et jakkesæt. Slips eller fly. INGEN converse. Gommen har sandsynligvis jakkesæt på, men smoking er tilladt for gæster.

Lad os se noget flot, en lang eller kort aftenkjole. Mere eller mindre galla, men hellere fest end Donald Trump.