Vælg en side

Det er en god idé og vigtigt at have et kjolebudget eller et prisinterval. Det er dit udgangspunkt for at finde din drømmekjole. Når du tænker på dit budget, skal du også overveje, hvor meget det vil koste at gennemføre dine ændringer, og læg det også ind. Lad dine konsulenter kende dit prisinterval, så de kan lede dig i den rigtige retning.

Hvornår skal jeg købe min brudekjole?

Der findes ikke noget, der hedder for tidligt. Når du først er blevet forlovet, er det spændende at finde DIN kjole, som alle brude oplever. Før du booker aftaler, skal du starte din søgning online, via sociale medier eller brudeblade. Nye stilarter og tendenser udkommer hver sæson.

Vi anbefaler at give dig selv 10 måneder før dit bryllup er perfekt, det giver dig tid til at besøge alle dine butikker på din liste uden at skulle skynde dig at træffe en beslutning.

Valg af kjolens størrelse og snit

Du tror måske, at du har fundet DEN rigtige kjole; du elsker alt ved den, lige fra perlerne til de anvendte blonder, men måske er du usikker på, om den passer, fordi prøvekjolen enten er for stor eller for lille.

Stress ikke, spørg altid din konsulent, om der er en kjole med en lignende pasform og form i din størrelse, som du kan prøve. Det er måske ikke den rigtige kjole, men det kan hjælpe dig med at visualisere den kjole, du elsker, og hjælpe dig med at sige JA til kjolen!

kjolen skal matche dine personlighed

Det er en meget vigtig del af beslutningen om en kjole. Vi har altid sagt til vores brude, at de skal holde sig til den, de er, og holde sig inden for deres personlighed. Du må ikke ændre dig selv, bare fordi det er din bryllupsdag. I sidste ende er det dit bryllup, og det er bedst at se ud og føle sig som dit mest naturlige og behagelige jeg. At sige JA til kjolen kommer ikke lige med det samme for de fleste brude, og det skal du ikke blive modløs af.

Dit ja-øjeblik vil komme, og det kan komme næste dag, efter at du har haft en aften til at tænke over det. Tag den ekstra nat, før du siger ja, hvis du har brug for det, og når du gør det, vil en stor vægt blive løftet.

få taget mål til brudekjolen ved en kjoledesigner

Det er vigtigt at få en professionel til at tage dine målinger. Alle vores konsulenter er uddannet i at tage mål for hele kroppen, og de fleste af vores konsulenter har en baggrund inden for modebranchen. Det er godt at stole på din konsulent, når han/hun tager dine mål, især når han/hun kender pasformen på den kjole, du har valgt.

Vælg hælhøjde før kjolen

Før du begynder at lede efter en kjole, skal du beslutte, hvilken hælhøjde der vil være passende og behagelig for dig at have på. Sørg for at medbringe de sko, du har valgt til brylluppet, eller vælg noget passende fra din brudesalon. Dette vil hjælpe dig med at visualisere, hvilke kjoler der vil se mest flatterende ud. Især hvis du er lille eller planlægger et strandbryllup, hvor du ikke kan bære hæle.

Prøv at posere i din brudekjole

Det fotografiske aspekt af en brudekjole er meget vigtigt. Husk, at du vil blive fotograferet fra forskellige vinkler. Når du prøver kjoler, skal du sørge for at øve dig på din “gang ved midtergangen”, “første dans” og visse stillinger, som du planlægger at bruge under dit fotoshoot. For eksempel kan off-the shoulder-kjoler være begrænsende, hvis du planlægger at posere eller danse, mens du lægger dine arme om brudgommens hals.

Øv dig i at sidde, gå og danse i din kjole

Nogle kjoler kan se spektakulære ud, når du står stille foran et spejl. Men husk, at alle øjne vil være rettet mod dig på din bryllupsdag. Og det er vigtigt at finde en kjole, der gør det muligt for dig at træde elegant ud af bilen, sidde komfortabelt ved receptionen, holde dig oppe på barmen, mens du danser, og få dig til at ligne en gudinde, mens du går ned ad kirkegulvet.

Planlæg dit hår og din makeup i forvejen

Din brudekjole, makeup og frisure skal supplere hinanden. Før du begynder at købe kjole, skal du tænke på, hvilken frisure du kan lide, og hvilken makeup der klæder dig. Når du går til en brudesalon for at prøve kjoler, skal du lave dit hår og din makeup på samme måde som på din bryllupsdag. På den måde vil du kunne visualisere hele pakken og træffe den bedste beslutning.

Det er detaljerne der gør forskellen

Gå efter en kjole med detaljer, der fremhæver dine bedste sider. Brudekjoler med detaljer på ryggen, lange ærmer, unikt broderi, en sløjfe, glimmer – disse elementer vil tage dine bryllupsfotos til det næste niveau og vil gøre nærbilleder af hænder eller jeres kærlige omfavnelse meget mere interessante.

Slør eller ingen slør?

Moderne brude kan ofte ikke beslutte sig for, om de skal bære slør, og der er ikke noget rigtigt eller forkert svar her. Fra et fotografisk perspektiv og på visse steder tilføjer et slør et element af drama til dine bryllupsbilleder. Som et alternativ findes der kjoler med kapper, overkjoler og overdimensionerede ærmer, så der er masser af “drama”, du kan vælge imellem.

kjolens front er den vigtigste

Hvis du ikke kan vælge mellem to kjoler, så husk, at alle minderne om din bryllupsdag til sidst vil forsvinde, og det eneste du har tilbage er dine bryllupsbilleder. Faktisk vil de fleste billeder, som du vil indramme og hænge op på væggen, være taget forfra og kun vise toppen af din krop. Familieportrætter, det første kys, ringudvekslingen, nærbilleder af brud og brudgom – vil højst sandsynligt blive taget forfra og ofte fra affald opad.

Hvis du skal vælge mellem en kjole, der ikke gør meget for dig forfra, men som har en spektakulær ryg, og en kjole med en mindre bemærkelsesværdig ryg, men som får dig til at se strålende ud forfra, skal du overveje fotograferingsaspektet for at træffe det bedste valg.

selvsikkerhed på dagen er vigtig

Alle brude er smukke på deres egen måde. Der er ingen grund til at forsøge at ligne en anden eller blive ked af det, fordi du ikke ser ud på en bestemt måde. Din partner elsker dig og gifter sig med dig på grund af dig. Når du vælger en brudekjole, skal du gå efter noget, der får dig til at føle dig smuk, får dig til at føle dig selv og får dig til at føle dig tilpas og selvsikker.

Hvis du føler dig selvsikker og smuk, vil det kunne ses på billederne, i dit smil og vil gøre hele bryllupsdagen til en magisk og uforglemmelig oplevelse.

læs mere: